Header image  
 
line decor
 
line decor

 
 
 

 
 
Handgjorda Silversmycken

Alla smycken på dessa sidor är handgjorda av mig, Sara Porle. Är du intresserad av att köpa ett smycke hittar du aktuella smycken i min webshop http://lurvigatassar.jetshopfree.se. I nedanstående länkar kan du se exempel på smycken jag gjort. Endel av dem är till salu i webbutiken och endel är sålda. Betalning i webshopen sker via Paysons kortbetalning. Vill du hellre betala i förskott på PG 119 48 33-8 eller beställa mot postförskott (Postförskottsavgiften på 50:- tillkommer då) kontakta mig via mailadress sara.porle@lurvigatassar.se så löser vi det.

Hittar du inte exakt vad du söker, eller har en idé på ett särskilt smycke? kontakta mig kontakta mig via mailadress sara.porle@lurvigatassar.se så kanske vi kan lösa det tillsammans.
/Sara

Smyckena är uppdelade på flera sidor. Klicka på länkarna nedan för att välja kategori.

Smycken med tassar

Smycken med naturen som mall samt steninfattningar

Dichroiskt glas och silver

Dichroiskt glas

Örhängen i dichroiskt glas 

 

Silverlera
Här kan du se smycken gjorda i silverlera. Silverlera består av finkornigt silver blandat med vatten och organiskt bindemedel. När smycket formats torkas först leran, sedan bränns leran i 650-800 grader. Under bränningen brinner bindemedlet bort och silverkornen sintrar. Kvar blir 99,9% (999 FS) rent silver, såkallat finsilver. Sterlingsilver är en legering av silver tillsammans med annan metall såsom koppar. Sterlingsilver har en silverhalt på minst 92,5% (925). Finsilver blir inte heller svart på samma sätt som sterlingsilver har en tendens att bli på grund av oxidering.

Dichroiskt glas
Endel smycken innehåller också glasinfattningar. Dessa är gjorda av fusat dichroiskt glas. Fusing betyder sammansmältning. Genom att skära till bitar av glas med olika ytbehandling och placera dessa i lager skapas olika mönster. Glaset smälts sedan samman vid ca 800 grader. Det färdiga glaset kan sedan användas tillsammans med silverleran eftersom leran bränns vid lägre temperatur. Glas är dock väldigt känsligt för snabba temperaturväxlingar och kan därför spricka om upphettningen sker för snabbt.